Kennel Kalaallit och Vänerbackens Islandshästar

vårt hus

Om oss

Vi bor i Ånimskog i Dalsland. Det ligger lite söder om Åmål.
Vi köpte en gård 2005 och flyttade hem till Sverige från Norge, där vi bott i ca 6 år. Vi tog med oss våra då 17 polarhundar, 2 islandshästar och 2 kattor.
Nu har vi en liten flock med islandshästar och driver avel i liten skala under gårdsnamnet Vänerbacken. Vi försöker ge fölen en god uppväxt och väljer meriterade hingstar till våra ston för att så sätt ge en bra grund till fölet, som man kan bygga vidare på.
Vi har också 5 kor av rasen Hereford. De är amkor och har en kalv om året. De går tillsammans med tjuren Ferdinand. Korna är duktiga på att hålla nere sly och annat som gör att hagarna växer igen.
Kennel Kalaallit startades i Norge och vi tog med namnet när vi flyttade till Sverige. Vi håller på med drag och har raserna Grönlandshund och Siberian Husky. Vi tar en valpkull när vi behöver fler hundar själva och känner att det finns tid att ägna oss åt valparna för att ge dem en god grund för framtiden. Våra riktlinjer i aveln är att det ska vara friska och mentalt bra hundar. De ska givetvis gilla att dra. Vi har några hundar som har så bra och viktiga egenskaper att det måste föras vidare till kommande generationer vilket också är en anledning till avel och kullar. Det är naturligtvis kul om hundarna går bra i utställningssammanhang men det är inte lika viktig som det mentala.
Vår familj består av sonen Max född -01. Max åkte hundsläde redan vid 4 månader och tycker inte det är så märkvärdigt. Han vill hellre ha en kinesisk nakenhund. Han går på ridskola för att lägga en god ridgrund.
Kvinnan i familjen är Maria. Hon arbetar som sjuksköterska  inom hjärtintensivvården sedan flera år. Hundar har alltid funnits i hennes liv och första draghunden var en foderhund av rasen Alaskan Malamute, sedan blev det en egen hund av samma ras för att efter det gå över till grönlandshund vars sätt att vara passade henne bättre.  Hon har alltid gillat hästar och då framför allt islandshäst. Hon har ridit i ca 3 år på ridskola och jobbar på att lära sig mer om häst .
Fadern i huset är Per-Åke. Han stötte på grönlandshundar när han var på fjällturer och förälskade sig i rasen. Siberian Huskyn kom in senare och har satt bra fart på spannet. Per-Åke arbetar nu i Fredrikstad i  Norge inom miljötjensten. Per-Åke har hästvana sedan tidigare och är den som ägnar sig mest åt hästarna och deras träning medan Maria tar mest hand om hundarna. Tyvärr dog Per-Åke hastigt i juni 2015. Maria och Max försöker att sköta gård och djur trots det var Per-Åke som var den kunnige inom lantbruk mm. Vill du erbjuda oss din hjälp så tar vi tacksamt emot det

Du kan nå oss på mail: marialutken@yahoo.se,  tel 0532 25236 , 070 2514201

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Bernd Sauerhöfer | Svar 23.08.2013 21:32

Hallo, ich bin Grönlandhundezüchter und Musher seit über 30 Jahren.Wir suchen einen Welpen (Rüde) oder Junghund bis 2 Jahre.Spreche leider kein schwedisch.

Christina Bjerstedt-Ohlsson | Svar 29.08.2011 22:42

Var det ni som var i Backamo och ställde ut? Har ingen katalog så jag kunde inte få fram några namn. I så fall ses vi på söndag, det har ordnat sig m. reskompis

Maria Lütken 30.08.2011 11:23

Hej ! Ja det var vi som var i Backamo. Så fint att det ordnat sig med resan. Då ses vi på Grönisträffen vid Orsa. Där blir det många grönisar .

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.02 | 04:05

Hej jag är intresserad av en valp husky hane

...
19.05 | 15:53

Hur når jag er mvh maria

...
15.05 | 18:54

Hej Maggan Andersson heter jag jobbar på Utsiktens särskola i Dals-Ed
Vi har en elev som är mycket intresserad av att träffa en huskey kan vi komma på besök?

...
09.10 | 06:40

Neisti är 23 år. En gammal herre men fortfarande i god form och gillar komma ut en tur i skogen

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS