Hundar

Kalaallit´s Humle (brun) och Kalaallit´s Smilla (svart)

Avelsfilosofi

Vi har uppfödning av Grönlandshund  under Kennelnamnet Kalaallit.
 
Föräldradjurens funktion som draghund är ytterst viktig. Vår avelsfilosofi är därför att hundarna vi avlar på ska vara friska, mentalt stabila och ha goda dragegenskaper med hög arbetsmoral. De ska vara sociala både för människor och hundar. Hunden rörelsemönster och byggnad är också en viktig bit. Givetvis ska hundarna följa rasstandarden.
Föräldraparet ska vara HD röntgade och ha HD grad A eller B. Alla våra hundar får jobba med drag och det gör att vi vet om de har bra dragegenskaper och att de fungerar i spannet. De hundar vi väljer "utifrån" är sådana vi vet används i drag och fungarar bra i  detta sammanhang. Vi önskar att alla våra valpköpare HD röntgar sin hund, så att vi får en feedback på vår avel. Därför betalar vi åter 500 kr av köpesumman efter man har röntgat sin hund och HD resultatet redovisats.

Våra valpkullar får gå tillsammans med sin mor och med en stabil trygg hane från det att valparna är små. De får lära sig att vara i hundgård och att kunna vara inne i huset. De får social träning genom att träffa folk o barn, andra hundar. Miljöträning sker genom promenader, besök på vår sons skola, fritids och goda vänner. Valparna får också åka kortare sträckor i bil. Valparna får lära sig att bli hanterade och att man undersöker o jobbar med dem.

Vi vill stödja våra valpköpare med goda råd och hålla kontakten även efter köpet. Vi hjälper gärna våra valpköpare att komma igång med dragträningen.

Det vi önskar av våra köpare är ett intresse för hundrasen, friluftsintresse, att kunna ge hunden ett gott  hem. Bruks- och drag intresse är naturligtvis ett pluss. Vi säljer endast till dem/den som vi tror kan ge hunden ett gott och aktivt hem

Senaste kommentarer

19.02 | 03:05

Hej jag är intresserad av en valp husky hane

19.05 | 13:53

Hur når jag er mvh maria

15.05 | 16:54

Hej Maggan Andersson heter jag jobbar på Utsiktens särskola i Dals-Ed
Vi har en elev som är mycket intresserad av att träffa en huskey kan vi komma på besök?

09.10 | 04:40

Neisti är 23 år. En gammal herre men fortfarande i god form och gillar komma ut en tur i skogen